Bjørn Vigen

Bjørn Vigen

Første tur med Turbo'n

Tripp-rapportPosted by Bjørn's MC Blogg 25 Apr, 2012 22:14:56

Så kom det endelig noe som liknet på en ettermiddag med sol. Riktig nok var det noen svarte skyer i horisonten, men dette var den første dagen uten regn etter at jeg fikk skiltet på CX Turbo'n og jeg var ganske ivrig etter å prøve den.

De siste dekslene kom på allerede i februar, og det hadde da selvsagt blitt noen uker før jeg fikk prøvd den. Før skiltene kom på hadde jeg kjørt noen runder på byggefeltet i forbindelse med bildetaking, og det avslørte at ikke alt var som det skulle. Når ladetrykket kom kuttet og fusket den, men ingen feilkoder dukket opp. Etter måling av bensintrykk og sjekking av alt det 'mekaniske', klarte jeg endelig å fremprovosere en feilkode som ledet meg til en tett dyse til en av trykksensorne. Etter at dette var fikset virket alt ok.

Vel, tilbake til prøveturen. Jeg måtte kjøre slalom mellom regnbygene, noe som sendte meg stort sett rundt hele Follo, men jeg slapp unna med noen få dråper. Turbo'n er en behagelig sykkel å kjøre, med god plass og fin sittestilling. Man merker virkelig at alt av lagre og foringer er skiftet, og den kjennes tilnærmet ny ut. Bremsene føltes mist to hakk vassere en originalt (men de er fortsatt ikke all verden...) på grunn av de stålomspunne bremseslangene. Motoren virket litt 'støl', og var litt rufsete på lite gass. Jeg får se litt på TPS signal og andre småting, ellers mistenker jeg at kanskje dysene kanskje kan trenge en liten rens. Vel, det får bli neste vinters 'prosjekt'.

Det siste dekselet er på. Kodak moment!

Hans Vestre har tatt noen fine bilder av Turbo'n. Her er noen av de, det første også med den stolte eier: