Hans Vestre

Hans Vestre

Feel the water II

Tripp-rapportPosted by Hans 13 Apr, 2016 17:33:12

Hvordan har det gått siden jeg ”Følte vannet” med goretex kjøredress fra Spyke? Konklusjonen min den gang var i hvert fall bombastisk. Det var i 2009;

”Det blir skinndress for min del framover. Skinndress, todelt regndress og forsvarets marsjstøvler har fungert i over 20 år og bort i mot en halv million kjørte kilometere. Jeg har holdt meg tørr og varm. De ganger jeg har vært våt kan klærne tørkes på kort tid. Nye forsvarets marsjstøvler er kjøpt inn. De er gode å kjøre i og gode å gå i. I tillegg puster de som en astmafri toppidrettsutøver og kan brukes ute blant folk uten fare for å forpeste omgivelsene.”

Hele min våte erfaring er å lese her; http://hans.skimc.no/#post19

Med et slikt mislyktes forsøk på å ikle seg moderne kjøreklær burde kanskje en gammel rev ha lært. Å lære en gammel bikkje noe nytt skal ikke være lett. Mulig gamle rever har det slik de også. For det gikk ikke slik jeg lovte meg selv. Ikke helt. Nederst på min voksende kropp har mine forsvarets modell M77 gjort nytten sin siden 2009. Videre opp over har en Halvarsson skinnbuske sammen med regnbukse klart strabasene. Men så var det jakka da. Det ble ikke skinnjakke. Det ble en ny tekstiljakke. Sånn vanntett en.

En ny tekstiljakke. I øverste prissjikt. Spyken var billig. Nå skulle jeg teste det dyreste og angivelig det beste. Jeg skulle kjøpe Rukka. Kom hjem med KLIM. Skulle være like bra!

Dette var jakka. En nydelig LATITUDE 840 D JACKET.

”The Latitude is a jacket fitted for any adventure, infused with quality armor and accessories, and backed by the heritage of the world’s most technical riding gear brand. The Latitude Jacket and Pant enter KLIM’s adventure line-up as true pioneers.

Featuring an apparel industry first full-body Cordura® andGORE-TEX® laminate construction, the Latitude delivers legendary KLIM guaranteed waterproofness, supreme breathability and undeniable toughness in a package of tremendous value.”

Nå skulle det ha seg slik at dagene og de første ukene etter innkjøpet av jakka regnet det. Mye. Det regnet noe inn i granskauen. Coolt, tenkte jeg. Her skal vi kjøre MC-tur i styrtregnet og være like tørr. Endelig. Og ut på tur det ble. Og regnet gjorde det. Etter 5 minutt kjente jeg det. Den første kalde dråpen mot varm hud. På magen. Etter et minutt til var jeg våt. Ikke til å tro.


Reklamasjon

Våt til skinnet midt på magen. Riktig nok stikker magen godt fram og er utsatt for vær og vind, men jakka var sånn XL og skulle være konstruert til å håndtere XL-mage også. Da var det bare å ta veien tilbake til butikken, Yamaha Vinterbro AS, og reklarmere. Her var servicen førsteklasses. Jakka ble sendt tilbake til importør på reklamasjon. Jeg fikk ny jakke og dro av gårde blid og fornøyd. Dette ordnet jo seg veldig enkelt. Dagen etter regnet det. Mye. Etter 5 minutt kjente jeg det igjen. Den første kalde dråpen mot varm hud. På magen. Etter et minutt til var jeg våt. Ikke til å tro.

Ikke så våt denne gangen riktig nok. Flekken var mindre. Men til skinnet den rakk. Vannet var like kaldt. Veldig trist. Det var jo slik en fin jakke. Tilbake til Yamaha Vinterbro AS. Nå hadde de fått svar fra importør. Den første jakka var testet i labratorie og de kunne konkludere med at det ikke var noen som helst galt med goretexmembranen.

- Membranen? Det var jo glidelåsen vannet kom inn gjennom!

- Gortextest viser at jakka ikke lekker.

- Ja, men …

Og slik fortsatte dialogen med importøren. Helt uvirkelig. Det var ikke noe galt med jakka siden testen ikke fant feil på membranen. De var overhode ikke interessert i å ta inn over seg at kunden klagde på at vannet kom inn gjennom glidelåsen. Siden membranen var tett var det heller ingen returrett på jakka. Heia KLIM.

Dette var problemet. Jakka hadde ikke skikkelig dobbelslag over glidelåsen. Dermed ble vannet ledet rett inn gjennom glidelåsen. KLIM tok en arrogant holdning og overhørte at jeg klagde på denne løsningen.

Av med KLIM på med Dainese

Yamaha Vinterbro AS ga også opp å nå fram hos importøren og ga meg en ny jakke. Denne gangen ble det en Dainese, med laminert membran, vanntett og pustende. Jakka har holdt tett i flere år den nå. Den har vært noen turer til Italia og uten for er den luftig og sval. Med foret montert holdt sjåføren varmen kalde vår- og høstdager. Og den har vært tett. Endelig var jeg lykkelig av en god goretex jakke.

Fyringssesongen

Tabben gjorde jeg i fjor høst da sesongen var slutt. Jakka ble hengt på siden av skapet i gangen, ca 30 cm fra pipa. Vi fyrer hardt på Kråkstad vinterstid og pipa blir varm. Dermed har jakka krympa i løpet av vinteren.

Nå må jeg ut og handle jakke enda en gang…  • Comments(1)//hans.skimc.no/#post115

"Gamla" på vei til vinterlagring

Tripp-rapportPosted by Hans 22 Nov, 2015 22:17:54


  • Comments(0)//hans.skimc.no/#post114

Høstfarger

Tripp-rapportPosted by Hans 05 Oct, 2015 21:41:35
Jeg har alltid likt høsten. Enda bedre blir det når 1300 km kan tilbakelegges i oktober, de fleste 1000 moh, i sol, tørre veier og flotte farger.

Det er verdt å stoppe litt opp i Romsdalen. En liten tur over Rauma til Alnes gir ny utsikt ned gjennom dalen.

På toppen av Trollstigen. Finnan øverst og BMWen foran Stigbotthornet og Skarfjellenden nederst.

Flott grusvei over Slådal. Turen fra Lesja og over til Vågå kan nytes.

Valdresflya. Fem grader og kontraster i horisonten.

Tidlig kveld ved Randsfjorden.

Selve målet, Ullafyret på Haramsøya. En naturperle ytterst i havgapet.

Opp Trollstigen, sving for sving. Om du gidder å se - god tur :-)
  • Comments(0)//hans.skimc.no/#post113

BMW R25/3

Mine motorsyklerPosted by Hans 05 Oct, 2015 21:21:13
Gammel drøm har blitt realisert. En hvit BMW R25/3. Importert til Norge fra det franske forsvaret i 1989. Denne skal dulles og koses med. Dette er ren lykke.  • Comments(0)//hans.skimc.no/#post112

Over Suleskar til Norgestreffet i Sandnes

Tripp-rapportPosted by Hans 30 Aug, 2015 20:01:57
Norgestreffet i regi av NMCU er et av de største treffene i Norge og i år ble treffet arrangert i Sandnes av Sandnes MC-Klubb. Turen dit - over Suleskar så klart!
Et av de få bildene som finnes av meg. Her er jeg sammen med den adskillig mer avfotograferte BMWen.
Rolig kjøring på rekke og natur nytes.
Pause midt oppe på fjellet, ved Fossen.
BMWen foran hvit snø.
Veien over fjellet.
Flott natur og også på fjellet 1000 moh tar våren over for vinteren.
Fra førerplass. En fin plass å tilbringe dagen på.
Regnbyge og lys kan også være et vakkert skue.
Fremme på treffplassen i Sandnes.  • Comments(0)//hans.skimc.no/#post111

Sommertur med Ski MC-Klubb

Tripp-rapportPosted by Hans 30 Aug, 2015 19:47:07
Den årlige sommerturen med Ski MC-Klubb er alltid på programmet. Det er ny kjørerute hvert år og vi blir kjent med nye steder i landet vårt. Og hvert år er det like hyggelig.
Pust i bakken.
Her var det slutt på veien.
Parkering i Risør.
Stopp for å nyte utsikt over Fyresvatnet.
Elvarheim Museum, Åmli.
Verdens beste turgjeng på kaikanten i Portør.
I hagen til Fevik Hotel kunne ankerpilsen nytes på første klasse.

  • Comments(0)//hans.skimc.no/#post110

Siste klubbtur i 2014

Tripp-rapportPosted by Hans 09 Jul, 2015 10:31:42
I Ski MC-Klubb er det tradisjon å lage nye tradisjoner. En av de er å avslutte årets MC-sesong med grøttur til Skansehytta utenfor Askim.

Skansehytta. Vi får dispensasjon til å kjøre helt opp til hytta. Turfolk, syklister og motorsyklister. God stemning.

Ski MC-Klubb er ventet. Grøt skal spises.

Stopp på Solbergfoss er fast post på programmet. Dette flotte anlegget i Østfold kan aldri besøkes for ofte.

Etter å ha kjørt "langt" er det godt med en pust i bakken, også for Jørn og Bente.

Dette var siste gang at Marit og Steinar var vertskap på Skansehytta og en epoke er over. Mulig vi må finne ny destinasjon for siste tur i år?


  • Comments(0)//hans.skimc.no/#post109

MC Bladet nr. 3/15

Forsider MC-BladetPosted by Hans 09 Jul, 2015 10:20:58
Sommerutgave med sommermotiv. Bildet av "GS i solnedgang" ble tatt en fin sommerkveld ved Hvervenbukta utenfor Oslo.

  • Comments(0)//hans.skimc.no/#post108

MC Bladet nr. 2/15

Forsider MC-BladetPosted by Hans 09 Jul, 2015 10:18:45
På vei hjem fra Norgestreffet på Lista stoppet vi i Farsund. Personene på bildet er Frode og Solveig.

  • Comments(0)//hans.skimc.no/#post107

BMW R1200GS Ralley

Mine motorsyklerPosted by Hans 22 Mar, 2015 12:50:58
Noen ganger må jeg innse at jeg har tatt feil. Da er det like godt å rette det opp med det samme. For min del var løsningen enkel - en 1200GS Ralley - ingen vei utenom. BMW sin siste luftkjølte GS og med de rette fargene :-)


"Introducing the 2012 R 1200 GS Rallye special edition, inspired by the Dakar winning GS bikes. This new special model comes in Alpine White body with Magma Red frame. The legendary Dakar winning looks are rounded off by the cylinder head covers in Granite Grey metallic and the aluminum die-cast single-sided swing arm in Asphalt Grey metallic. Contrast is provided by the engine finished in black as well as the seat in black/off-white with red inlaid seams.

The R 1200 GS Rallye is offered with an extensive range of equipment such as the on-board computer, heated grips and Enduro ESA (Electronic Suspension Adjustment), hand protectors in exclusive white and the chrome exhaust.

The special model R 1200 GS Rallye - A GS fan's dream package."


  • Comments(1)//hans.skimc.no/#post106
Next »